top of page

Meer engagement met een Branded Website

Als Copywriter/ reclamemaker kijk ik heel anders naar je site dan een webbouwer. Een website ontstaat als het goed is vanuit de merkidentiteit. Waarbij positionering, storytelling - en beleving - net zo belangrijk zijn als de conversie en usability. Anders maak je geen verbinding met de bezoeker. Klinkt logisch toch? Maar de realiteit is dat dit vaak niet gebeurt. Hieronder staan enkele websites waar ik aan meegewerkt heb. Van SEO copy, lay-out tot customer journey.

Consumentenclaim site 1 en 2
Stoptober (concept + content)
Shell livewire (ontwerp + content)
Boxx On Wheels (ontwerp + content)
Ariel (concept, content, copy)
Teksten website
WNF LifeGuard (concept + content)
Wiskunde Olympiade concept + content
ZorgDomein (concept + content)
Cordaid Vastenactie (concept, copy)
Jan Pannenkoek (ontwerp + concept)
Websites waar ik aan meegewerkt heb

"Websites worden gemaakt door bureaus die hierin gespecialiseerd zijn, maar geen kaas hebben gegeten van geïntegreerde communicatie. Zij zorgen ervoor dat die website vanuit de gebruikservaring perfect in elkaar zit. Ze combineren dat met een geschikt CMS-systeem en zorgen er voor dat het geheel als aangenaam wordt ervaren. En bovendien moeten websites up to date worden gehouden door bedrijven waarvan het personeel geen ruimte heeft om zelf maar een foto toe te voegen. Het gevolg: statische websites die er trendy uitzien, maar geen extra waarde hebben voor het bedrijf."

Kristof De Roeck (Out of the crowd)

 

Overtuigen en verleiden laat je liever niet over aan techneuten. Of (UX-) designers. No offense; maar ieder zijn vak. Consumenten krijgen vaak niet de juiste prikkels. Of niet op het juiste moment.

Vanuit mijn reclame-achtergrond ontwerp ik websites altijd met de bezoeker én de merkpositionering als uitgangspunt. Uiteraard kan ik als tekstschrijver de teksten voor de website verzorgen. Helder en activerend, voorzien van een passende tone-of-voice en SEO-proof. Maar ik kan ook op merkniveau meedenken. Van positionering, pay off/ slogan, tot het complete photoshop-ontwerp, waarmee de bouwers vervolgens aan de slag kunnen. Met een goed begin, investeer je in een website die zich vanzelf terugverdient.

Zo werkt het

Samen bepalen we eerst welke uitstraling het best past bij de merkpositionering. En als die er nog niet is, ontwikkelen we die. Inclusief pay-of. Daarna gaan we kijken hoe we die het best kunnen vertalen naar de site van het merk, bedrijf of product. Dan gaan we de inhoud bepalen. Wat voor content willen we op de homepage, wat wordt de headline? Welk beeld hoort daarbij? Hoe is het menu ingericht? Wat is een logische plek voor een uitlegvideo? En hebben we die echt nodig? Of: Wat is een relevante activatie? etc.

 

Als de basis staat, volgt de rest vanzelf

Elke merk of product is anders. Met andere doelgroepen en andere doelstellingen. Daardoor kan een website ontwerpen een erg lastig traject zijn. Maar wanneer je vanuit merkstrategie, de bezoeker en positionering een site ontwerpt, valt alles vanzelf op zijn plek. En worden de keuzes  die je maakt opeens veel logischer. En het uiteindelijke resultaat aanzienlijk beter. Hierboven staan een aantal voorbeelden van websites waarvan ik de content en het ontwerp van heb (mede)bedacht.

 

Bij het ontwerp van de website houd ik rekening met:

 

  • (her)positionering

  • look en feel

  • tone-of voice

  • evt. websiteteksten (her)schrijven

  • consistentie beeldtaal

  • customer journey

  • mogelijkheden activatie

  • relevante content ontwikkelen

  • call-to-actions

  • conversie

branded website ontwerpen copywriter

Succesvol verstuurd!

Stuur een bericht

of vraag een offerte aan

bottom of page