top of page
Anker 2

Wat is het uurtarief van een freelance copywriter?

Kijk; dat begint al goed. Je zoekt en copywriter voor je SEO en je bent bij mij terechtgekomen. Kan geen toeval zijn. Waarschijnlijk heb je op 'tarief' gezocht. Of 'uurprijs' en zit je nog in de oriënterende fase. Oftewel;  je zoekt een copywriter, en weet wat wel wat hij of zij kan, maar nog niet wat zo'n freelance tekstschrijver kost. Helaas moet ik je teleurstellen: er is geen standaardtarief voor content writers ...

Waarom zie ik zoveel verschil in de tarieven van copywriters?

De ene copywriter vraagt 50 euro per uur. De ander 150. Ook zijn er copywriters die uitlsuitend met projectprijzen werken. Oh ja, sommige tekstschrijvers willen betaald worden per woord. Verwarrend. Het maakt het er niet makkelijker op om copywriters met elkaar te vergelijken. Het goede nieuws is dat een ervaren copywriter zichzelf, over het algemeen, dubbel en dwars terugverdient, en je veel business kan opleveren. En dan is een tarief relatief. Als senior copywriter houd ik de meest gangbare uurtarieven van copywriters in Nederland met een aantal jaar bureau-ervaring aan. Ik maak daarbij wel onderscheid tussen het soort project. En als het een groter project is, dan is een projectprijs tegen gereduceerd tarief mogelijk. Mijn tarieven per project vind je onderaan deze pagina. 

De ene opdracht (of opdrachtgever) is de andere niet

Een nieuwe merkidentiteit ontwikkelen op basis van een strategie vraagt compleet andere skills dan het bedenken en schrijven van een videoscript. Voor een websitetekst moet je SEO kunnen toepassen. Daarom hanteer ik meerdere tarieven. Voor een overzichtelijk project kan ik een fixed fee afspreken (en vooraf een begroting maken), dan voor een project waarbij ik de omvang, of de professionaliteit (en verwachting) van de opdrachtgever,  niet goed in kan schatten.

Met wat voor tekstopdracht kan ik je helpen?

Heb je veel tekst nodig (long copy), of wil je me interim boeken? Dan is mijn uurtarief 90 euro. Voor website-copy (SEO), korte commerciële teksten (DM's, advertenties, scripts, social etc.) reken ik €100 per uur. Creatieve campagne nodig? Voor campagnes en het bedenken van creatieve concepten is mijn freelance uurtarief €120. Wil je dat ik ook betrokken ben bij de uitwerking? Mijn uitwerktarief €100. Voor goede doelen werk ik - en met veel plezier - tegen een gereduceerd tarief. Zoek je een creatief team? Ik ken meerdere freelance art directors waar ik regelmatig mee samenwerk. 

Tarieven voor freelance copywriting per opdracht:

 • Professionele SEO websiteteksten op basis van een vast uurtarief.

  Meer info

  1 uur

  € 100
 • Voor teksten waar ik minder dan een dag mee bezig ben.

  Meer info

  1 uur

  € 100
 • Voor teksten waar ik langer dan een dag mee bezig ben.

  Meer info

  1 uur

  Vanaf € 90
 • Voor een langere periode in het team meedraaien

  Meer info

  1 uur

  vanaf €85
 • Eventueel in samenwerking met een Art Director.

  Meer info

  1 uur

  € 120
 • Een volledig uitgewerkt script voor je video.

  Meer info

  4 uur

  Vanaf € 400
 • Een concept voor een TV-commercial ontwikkeld door een creatief team.

  Meer info

  24 uur

  Vanaf € 2.800,-
 • Een concept of tekst voor een opvallende radiocommercial.

  Meer info

  4 uur

  Vanaf € 450
 • Een brandstory is het verhaal van jouw organisatie op één A4-tje.

  Meer info

  16 uur

  Vanaf € 1.650
bottom of page