top of page

Een freelance creatief team als in-house reclamebureau

Ja het kan! Voor een goede radiocommercial, tv-spot, campagne of online content hoef je tegenwoordig echt niet meer per se naar een bureau. Sterker nog; als freelance creatief team komen we gewoon naar jou toe (inclusief een bak bureau-ervaring).  

Klein project? Groot project? Maakt niet uit.

Je kunt ons inschakelen voor elk mediatype waar een creatief concept voor nodig is: van een script voor een interne video, rondje abri's tot een strategie voor een social mediacampagne. Dit kan op afstand, maar liever doen we dat als sparringpartners op locatie. Als zelfstandige/zpp'er werk ik samen met een Art Director en/of Strateeg. Afhankelijk van de opdracht doen we dat in co-creatie. Zo kunnen we lekker snel schakelen en besteden we geen dure uren op omdat we op het verkeerde spoor zitten, of nét die belangrijke input missen. Op deze manier werken we voor klanten als in-house creatives voor Jan Pannenkoek, Makelaarsland, Cliffer, Ricoh en Consumentenclaim.

 

Maar ik moet het wel snel hebben...

Door de 1-op-1 manier van werken, kunnen wij vaak aanzienlijk sneller leveren dan een traditioneel bureau. Ander voordeel: Minder overhead. Niet dé belangrijkste reden om voor een flexibel team te kiezen, maar wel prettige bijkomstigheid. Het betekent dat je meer kunt besteden aan bijvoorbeeld je media-inzet, omdat je minder budget verstookt aan onnodige mensen en inefficiënte uren.

 
Dezelfde werkwijze als een klassiek reclamebureau
Bij de ontwikkeling van creatieve concepten doen we niets nieuws. Eigenlijk hanteren we precies dezelfde werkwijze als reclamebureaus. Wanneer we allemaal akkoord zijn met de briefing (en de begroting) gaan we voor je aan de slag.  Of samen. Want we werken graag nauw samen met onze opdrachtgever. Brainstormen met onze klant vinden we namelijk niet eng, maar juist fijn. Zo kunnen we al in een vroeg stadium een eerste richting bepalen. We maken vervolgens een ruwe presentatie van de concepten en tijdens de kitchenreview kiezen we samen de beste creatieve oplossing. Indien nodig, scherpen we het idee verder aan en pas als we voor de volle 100% tevreden zijn met het creatieve concept, gaan we over tot het produceren. 
Mooi idee. Maar wie gaat het uitwerken?
Soms zijn er meer mensen nodig om iets voor elkaar te krijgen. Want wij kunnen (helaas) ook niet alles. Hiervoor hebben we door de jaren heen een groot netwerk opgebouwd van specialisten. Vaak ook zzp'ers. Van strategen, account- & projectmanagers, webbouwers, fotografen, cameramannen en -vrouwen, DTP-ers, designers tot mediabureaus. Ennuh...we hebben geen vaste afspraken met ze dus we zijn altijd flexibel om de juiste persoon in te schakelen. We vinden het trouwens ook prima als het een professional uit je netwerk is, die de klus kan klaren. Zolang wij de creatieve directie maar kunnen voeren en controle hebben over het eindresultaat.

 

bericht adverteerders

Een keer kennismaken? Laat een bericht achter.

Bericht ontvangen!

bottom of page